Inhoud cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden

 

Naast mijn eigen werk als beeldend kunstenaar geef ik cursussen tekenen en schilderen.

In deze cursussen probeer ik mensen in korte tijd zoveel mogelijk te leren en tegelijkertijd te zoeken naar een eigen beeldtaal. Het leuke is dat je al heel snel verrassende resultaten ziet en mensen zelf verbaast zijn over de fantasie die ze blijken te hebben. We voelen ons het gelukkigst wanneer we helemaal onszelf kunnen zijn en onze talenten kunnen ontplooien. Daar is in het dagelijkse leven niet altijd ruimte voor. We hebben het allemaal druk en identificeren ons met ons beroep en andere bezigheden. Daardoor  vergeten we bijna dat er ook nog een hele wereld in onszelf te ontdekken valt.

Ik maak het mijn cursisten niet makkelijk met de opdrachten die ik geef. Aan het begin van de les laat ik ter inspiratie vaak werk van kunstenaars zien. In deze cursus werken beginners en gevorderden samen in één groep. Dit werkt heel inspirerend.

Beginners krijgen opdrachten naar aanleiding van een stilleven of een thema.

Bij iedere opdracht wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten zoals: compositie, perspectief, kleur- en materiaalgebruik.
We onderzoeken verschillende tekenmaterialen: potlood, houtskool, inkt, vetkrijt en pastel.
Met acrylverf werken we met de kwast, het paletmes, rollers,  sjablonen en ook  met reliëf.

Men kan er voor kiezen om de hele cursus te tekenen óf te schilderen  maar het is ook mogelijk dit af te wisselen.

De meer gevorderde cursisten krijgen individuele begeleiding.

Cursisten dienen zelf voor materiaal te zorgen. De eerste les krijg je informatie over het eventueel aan te schaffen materiaal.

Het cursusgeld is inclusief koffie en thee.

Kijk in het overzicht van de cursussen voor meer informatie.